Den første lydbog

Posted on

Så lykkedes det – indtaling, publizon og det hele. Jeg har indtalt min første lydbog, og de blev ‘Modet i Juleudstillingen’, som er en ret kort sag – længere end en novelle men kortere end en roman. 65 minutter i alt.

Anmeldelse

Er du også lidt træt af krænkelsessager og VM i et eller andet, og trænger du til en time i sofaen, mens du glor på fuglene i kulden udenfor – så er Mordet på Julemanden lige det, du har brug for. En klog kvindelig privatdetektiv og en næsten pensioneret politiopdager, skrider til handling da børnenes julemand i stormagasinets legetøjsafdeling en morgen ligger død på gulvet. En flaske portvin og nogle brunkager er nærmest de eneste spor, der er at gå efter. Og mens morgenen skrider frem kommer intriger og misundelse og en del andre fornøjelige sandheder for en dag inden stormagasinets daglige beboere indtager deres pladser.
Freya Anduin har en sjælden evne til at skabe søde, sjove, sjældne og morsomme billeder gennem sit sprog, hun beskriver både ting og omstændigheder, så det bliver en oplevelse i sig selv og det er ikke nødvendigt at udpensle vold, blod og afstumpet handling – det er der nok af i nyhederne – det eneste der mangler er baggrundsmusikken – den satte jeg på pladespilleren, mens Freya Anduin selv læste sin beretning op, som hvis hun selv havde været der.
Det blev en skøn time i stolen med pladevat på maven mens solsorten fløj frem og tilbage i haven og retfærdigheden trådte i karakter – jeg giver den et glas gløgg og en bunke brunkager, som bedste karakter, man tør jo næsten ikke drikke portvin efter den historie.
Birgitte Zimling

KØB DEN HER

 

Anduin