Fra tekst til portræt – glimt fra en arbejdsproces afsnit 2

Jeg har selvfølgelig en ide om, hvordan mine hovedpersoner ser ud – faktisk har jeg brugt meget tid på at researche for at finde nogle typer, som kunne bruges som inspiration. Bl.a. fandt jeg et par skuespillere fra tiden. Jeg har beskrevet både Anna Lendorph og Christian la Cour grundigt i forarbejder, så jeg kender dem godt; jeg kender deres familier (og det kommer læserne også til), og hvad de har lavet, før første bog begynder.

Det er ikke helt det samme som at male et portræt – hverken Anna eller Christian findes – eller fandtes – i virkeligheden. Anne har fået den viden, jeg har om dem – hårfarve, statur, personlighed osv. – som så skal omsættes i et ‘portræt’. Og det bliver så sådan de ser ud. Jeg har ikke et præcist billede af dem i hovedet, så jeg er spændt på at se, hvordan de ender med at se ud.
Anna er dansk-engelsk – hendes mor er engelsk, og hun er lys og rødhåret. Christians familie er af fransk oprindelse, og han ser ret fransk ud med mørkt hår og mørke øjne. Hans mor Ida har italienere i familien, så begge hans forældre har sydeuropæisk udseende.

Anne ser dem med en kunstners øjne og skal ‘oversætte’ mine ord til portrætter.