Anna og Christian

Anna Elizabeth Catherine Lendorph, født 3. april 1882, cand.scient. i kemi fra University College, London – udlandsjournalist på Aftenbladet og selvstændig fotograf. Ligesom sin mor emanciperet og medlem af Dansk Kvindesamfund.

Høj, køn, rødhåret, lynende intelligent, blink i øjet. Er ikke interesseret i parforhold eller mænd som sådan. Hun er i gang med noget karriere og kan selv, vil selv – ‘jeg lever mit liv, som jeg vil have det, thank you very much’.  Hun har været debutant i England og har fået præsenteret et udvalg af egnede ægteskabskandidater fra ‘the landed gentry’, som hun afviste som bloated oafs, hvilket er en del af årsagen til hendes nej-tak til ægteskab. Foretrukne hat en Trilby og skræddersyede dragter i moderne snit. Har skjulte læg i nederdelen.

Anna har været på kostskole i England og i Schweiz for at lære sprog og noget om verden og har boet hos og rejst med sin engelske mormor. Hun kommer fra et ret ligestillet hjem med højtuddannet mor – og er selv akademiker, dvs. bedre uddannet end sine journalistkolleger. Hendes kostskoletid har givet en del extracurricular talenter (for fx indbrud og udbrud og hvor man kan gemme ting).

Annas mormor er engelsk og i familie med Conan-Doyles mors familie og forskellige adelige slægter. Anna får faktisk jobbet, fordi hun er i familie med Doyle – det imponerer redaktøren lige så meget som sprogkundskaberne.

Anna bliver ansat af C.W. Bærentzen, som selv oprindeligt var freelance kriminalreporter. (Både avisen og Bærentzen er virkelige).

Hør om Anna:

 

Christian Erik Francesco la Cour, født 14. oktober 1880, høj, mørkhåret, brune øjne, intelligent, smuk – en man ønsker at betro sig til – rare øjne, optaget af social retfærdighed. Har en flot holdning, elegante bevægelser, går som en panter og danser som en gud. Hans far har et stort snedkerfirma, og hans mor har været danser. Shakespeare-citatet ’A kind heart he has. A woman would run through fire and water for such a kind heart’ passer på ham. Han går med Fedora og Inverness cape coat over en skræddersyet habit.

Var førstedanser på Det Kgl. men fik en skade og måtte forla­de balletten. Han holder sig i form ved at have fortsat sine ballet­øvel­ser. Hans teatererfaring giver ham også sans for at læse bevæ­gelser og en evne til at gå undercover og ’spille roller’. Han voksede op som balletbarn på Nørre­bro, så han ved alt om, hvad mobning er, og kæmpede sig ud af det ved at kunne slås, til han fik respekt og fik lov at være i fred.

Han er yderst populær hos damerne – uden vandrende hænder eller elevatorblik – han taler til dem som personer og ser dem i øjnene med fuld opmærksomhed på, hvad de siger. Han kan være naturligt høflig og galant uden undertoner, men han er ingen Don Juan, selvom damerne byder sig til. Det er bare ikke hans natur, og han kan ikke lide at blive gjort tilnærmelser til. Han er på en måde ret sky. Hans tidligere forlovede emigrerede til USA med sin familie.

Han kan ikke køre på cykel. Han har faktisk aldrig prøvet.

Hør om Christian: