KØB BØGER

Mysteriet på Fuglsang

kortkrimi

PAPIRBOG

E-BOG

LYDBOG

KINDLE EDITION

Det er morsomt og interessant at leve sig ind i en spændings historie hvor personer og lokaliter er kendte, og samtidig vækker detaljerne til nysgerrighed og interesse omkring den virkelige historie omkring Fuglsang.
Anduin er en skøn oplæser. Man hører tydeligt et varmt engagement og stemmen er samtidig præcis og underfundig.
Anne Gyrite Schütt

Mordet i Modesalonen

Kortkrimi

PAPIRBOG

E-BOG

KINDLE EDITION

Det er snart jul, og i stormagasinet er man begyndt at pynte op. Der bliver stadig snakket om, hvordan deres julemand blev myrdet året før, men mordet blev opklaret, før omverdenen opdagede, der var noget galt.

I år håber man på uforstyrret julehandel, men så let går det naturligvis ikke.

Husdetektiv Adeline la Cour tilkaldes endnu engang for at opklare et mord, helst inden stormagasinet åbner. Der er, som hun udtrykker det, gået Grand Guignol i guirlanderne.

 

Jeg satte klassisk julemusik (klassisk guitar og strygere) på og læste løs – enormt hyggeligt.
René Hjorth

 

Mordet i Juleudstillingen

Kortkrimi

PAPIRBOG

E-BOG

KINDLE EDITION

Da rengøringsdamerne kommer om morgenen, ligger der en død mand i juleudstillingen i legetøjsafdelingen. Han er iført julemandskostume og har en halv brunkage i hånden.

Hvad lavede han der efter lukketid? Og hvem er han? Den rigtige julemand? En anden julemand? Slet ikke nogen julemand?

Husets kvindelige detektiv sættes på sagen og må sammen med en af politiets opdagere forsøge at opklare mysteriet, før stormagasinet åbner.

De har tre en halv time…

Er du også lidt træt af krænkelsessager og VM i et eller andet, og trænger du til en time i sofaen, mens du glor på fuglene i kulden udenfor – så er Mordet på Julemanden lige det, du har brug for. En klog kvindelig privatdetektiv og en næsten pensioneret politiopdager, skrider til handling da børnenes julemand i stormagasinets legetøjsafdeling en morgen ligger død på gulvet. En flaske portvin og nogle brunkager er nærmest de eneste spor, der er at gå efter. Og mens morgenen skrider frem kommer intriger og misundelse og en del andre fornøjelige sandheder for en dag inden stormagasinets daglige beboere indtager deres pladser.
Freya Anduin har en sjælden evne til at skabe søde, sjove, sjældne og morsomme billeder gennem sit sprog, hun beskriver både ting og omstændigheder, så det bliver en oplevelse i sig selv og det er ikke nødvendigt at udpensle vold, blod og afstumpet handling – det er der nok af i nyhederne.
Det blev en skøn time i stolen med pladevat på maven mens solsorten fløj frem og tilbage i haven og retfærdigheden trådte i karakter – jeg giver den et glas gløgg og en bunke brunkager, som bedste karakter, man tør jo næsten ikke drikke portvin efter den historie.
Birgitte Zimling

 

4. bog – Gengæld og Garnier

PAPIRBOG

E-BOG

LYDBOG

KINDLE

Som altid kommer Anna Lendorph og Christian la Cour på arbejde og ikke kun med boligkataloger. De møder endnu engang et udvalg af kendte og ukendte forbrydere, og det bliver til risiko og rejser for både dem selv og hovedfjende nr. 1.

Vi skal i køkkenhaven, bag spejlet og en tur til Paris. Et Paris fyldt med minder og nye oplevelser og flere afsløringer end forventet. Også helt tæt på. Stakkels Strøm må nøjes med Esbjerg.

’Fanden skulle slide en hel dag for nogle få kroner når man på en time kan hugge flere hundrede.’ Det er jo et synspunkt, og det burde ikke føre til mord. Men det gør det. Det var så ikke ham, der blev kaldt ’et menneskedyr’ eller ’den fine vellystning’, selvom ham – nå ja – havde visse forretninger også. Det var han så ikke ene om.

Tag med til 1910 og et udvalg af virkelige forbrydelser i selskab med Anna og Christian, Madsen, Petersen, Strømmen, tante Kate og tante Tilly, Osvaldo, hunden Frigga og mennesker, du aldrig har hørt om før.

“Fjerde bind af Freya Anduins krimiserie om Lendorph og laCour: Gengæld og Garnier foregår stadig i 1910, og i dette bind er forholdet mellem Lendorph og la Cour nu blevet så tæt, at de bliver gift, uden at Anna dog vil være Christians hjemmegående hustru. Men foruden en række forbrydelser, som la Cour bliver kaldt ud til suppleret af Lendorph som fotograf, byder deres tilværelse også på en rejse til Paris, som dels er en bryllupsrejse, men hvor Christian også møder politifræfekt Louis Lépine, en højt dekoreret person og ven med den franske præsident. Og netop Lépine var manden, der havde moderniseret hele det parisiske detektivkorps. Men han møder også gamle kendinge fra forbrydernes verden. Og så genoplever han det Paris, hvor han som ganske ung havde haft en kort karriere som balletdanser. De Lendorph og la Cour vender tilbage til København, venter nye mordsager, og flere af de forbrydelser, der har fundet sted i de tidligere bind enten opklares eller forbliver uopklarede. I slutningen siger Anna sit job op på Aftenbladet, og mon ikke hun og Christian vil dukke op i måske kommende bind som privatdetektiver. Som i de andre bind får man et persongalleri, hvor man bl.a. kan de, hvilke af personerne, der er virkelige, og forfatteren nævner også, hvordan hun tidsmæssigt har flyttet visse af de spektakulære mord, så de kom til at passe ind i handlingen. Som i de tre første bind har Freya Anduin også her skabt en gang hyggelig underholdning, som altså delvis bygger på begivenheder fra det virkelige liv.”
Jannik Lunn på Krimimessen 2022.

 

3. bog- Mord og Minespil

PAPIRBOG

E-BOG

LYDBOG

KINDLE

Der er gode miner og dårlige miner, og miner der burde være fulde af guld. Der er onde mord, og blodige mord og selvmord, som kunne have været forhindret. Der er dem, du kender, og dem du lægger mærke til, og så er der dem, som færdes usete og usynlige lige foran øjnene på en.

Christian la Cour fortsætter sin uovertrufne indsats på Opdagerkontoret, Helena får uventede gæster, Strømmen opdager, han kan selv, og Anna Lendorph vælger en helt ny karriere, som bringer hende tættere på politiets arbejde. Og så er der familien…. Ah, den kære familie. Med de helt forkerte venner de helt forkerte steder. Det er kun et spørgsmål om tid…

En historisk hyggekrimi med virkelige forbrydelser… og lidt til.

“Jeg er altså fascineret af at bøgerne beskriver TRUE CRIME – virkelige historier. Fantastisk gravearbejde der er gjort for at finde alle detaljerne frem.
Charmerende miljø, historiske finurligheder og stærke kvinder – what’s not to love?”
Anmeldt af Bine Lehmann
 Læs anmeldelse på Goodreads

2. bog – Løgnere og Levemænd

PAPIRBOG

E- BOG

LYDBOG

KINDLE

Nogle gange tror man, noget er overstået og tager fejl. Nogle gange er detektiver specialister på en helt speciel måde. Nogle gange dukker kurerer ikke op, når de skal. Nogle gange blander naboerne sig. Nogle gange må man se fortiden i øjnene. Nogle gange er der en slange i paradiset. Nogle gange …

Journalist Anna Lendorph og opdager Christian la Cour fortsætter samarbejdet i jagten på mordere og tyveknægte, som huserede ikke bare i København men også i Oslo, Stockholm, Hamborg, London og New York i 1910. De var frække, opportunistiske, opfindsomme …

Mød Skonnert-Larsen, Arthur Conan Doyle, søstrene Carstens, H.C. Andersen, detektiverne i Skyggestræde…

En historisk hyggekrimi baseret på virkelige forbrydelser, hvor du lettere kommer til at grine end gyse. Med illustrationer. Sidste kapitel handler om, hvad der er fakta og hvad fiktion.

“Jeg tog bogen ned af hylden og gik ud efter teen i køkkenet – jeg ville lige kigge lidt i den igen – en time senere stod jeg stadig ved køkkenbordet og genlæste. Anna og Christian bliver som en slags gode venner; de er jordnære, iderige, eftertænksomme og ikke mindst arbejdsomme. Deres oplevelser i det gamle København både de fine steder og de mere skumle, bliver tilsammen et godt fundament, hvor historien – ja, hvad er egentlig historie og hvad er historie – viser sig langt at overgå fantasien. Det er ikke småting, de banditter har regnet ud – men Anna og Christian, de er de smartest. Kom bare med den næste historie – jeg er klar.”
Anmeldt af Birgtte Zimling
“I andet bind af Lendorph og la Cour serien bydes vi på nye og gamle bekendtskaber på begge sider af loven. Christian og Anna viser nye spændende sider af sig selv, og deres færden ved dag og ved nat i det gamle Københavns forbryderverden, er så spændende og realistisk – den bygger på rigtige forbrydelser fra tiden – at bogen næsten bladrer sig selv. Igen møder vi høj og lav fra det Københavnske samfund, og der er både gode og slemme fra alle samfundslag.
Med få, men velvalgte samtidige fotos og avisklip underbygges tidsbilledet, og skurkene fra politiets rapporter får kød og blod, og bliver lige så nærværende som vore to fiktive hovedpersoner. Historien er fortalt med megen humor, og det er svært ikke at komme til at holde af både Anna og Christian.
Jeg glæder mig allerede til at se hvordan serien udvikler sig.”
Anmeldt af Flemming Kristensen

 

1. bog – Guld og Diamanter

 

Der er ægte forbrydelser og ægte forbrydere i et lige så ægte København anno 1910. Københavns politi havde lige fået en opdagerenhed, der gav Sherlock Holmes baghjul, og byen er befolket af ludere og lommetyve – brodne kar og bedsteborgere – og nogle gange er det de samme mennesker. Hør om Skæve-Inger, grevinden af Chambord, brødrene Carstens, Skonnert-Larsen og ham, der vandt en konkurrence i pengeskabsåbning med dynamit i Chicago.

Nybagt journalist Anna Lendorph og lige så nybagt opdager Christian la Cour kører parløb i jagten på mordere og tyveknægte, som huserer ikke bare i København men også i Oslo, Stockholm, Hamborg, London og New York i 1910. De er frække, opportunistiske, opfindsomme – og det er forbryderne også.

En historisk hyggekrimi baseret på virkelige forbrydelser, hvor du lettere kommer til at grine end gyse. Med illustrationer. Sidste kapitel handler om, hvad der er fakta og hvad fiktion. Hvis du ikke helt kan beslutte dig, om du er til krimi eller ej, så er den lige noget for dig.

Mød Skæve-Inger, Arthur Conan Doyle, grevinden af Chambord, brødrene Carstens…

En historisk hyggekrimi baseret på virkelige forbrydelser, hvor du lettere kommer til at grine end gyse. Med illustrationer. Sidste kapitel handler om, hvad der er fakta og hvad fiktion.

“Jeg gider ikke læse krimier – de har alt for travlt med at konspirere, betragte ødelæggelserne, lægge fælder ud og klistre fast til et sygt plot – de sluger kort sagt mit overskud og min lyst til at lære verden at kende.
Men denne krimi er anderledes. Freya Anduin har sat sig for at fortælle om det gamle København. Om gaderne, reglerne, lugtene, alle de ting vi har glemt, maler hun et billede af, og til det har hun brugt et diamantkup.
Fortællingen om de to unge og nyansatte som henholdsvis kvindelig journalist og en mandlig lovende politiopdager, Københavns liv omkring 1900 og et absolut kløgtigt udført diamantkup bliver her til en dragende cocktail. Tid, sted og de velkomponerede personerne bliver lynhurtigt tydelige, og på grund af deres ungdoms naturlige nysgerrighed bliver handlingen spændende og driver historien fremad uden benspænd og intrigeren.
Kan man virkelig skrive en krimi uden sure gamle mænd – Ja, det kan man godt, super godt, og så man får lyst til at læse mere.”
Anmeldt af Birgitte Zimling

Du kan naturligvis også købe bøger direkte hos mig og med dedikation. Porto 60 kr. op til alle 4 bøger. Send en mail og få den samlede pris, og betal med mobilepay.

Bøgerne kan også lånes via bibliotek.dk.