Bog 1

Der er ægte forbrydelser og ægte forbrydere i et lige så ægte København anno 1910. Københavns politi havde lige fået en opdagerenhed, der gav Sherlock Holmes baghjul, og byen er befolket af ludere og lommetyve – brodne kar og bedsteborgere – og nogle gange er det de samme mennesker. Hør om Skæve-Inger, grevinden af Chambord, brødrene Carstens, Skonnert-Larsen og ham, der vandt en konkurrence i pengeskabsåbning med dynamit i Chicago.

Nybagt journalist Anna Lendorph og lige så nybagt opdager Christian la Cour kører parløb i jagten på mordere og tyveknægte, som huserer ikke bare i København men også i Oslo, Stockholm, Hamborg, London og New York i 1910. De er frække, opportunistiske, opfindsomme – og det er forbryderne også.

En historisk hyggekrimi baseret på virkelige forbrydelser, hvor du lettere kommer til at grine end gyse. Med illustrationer. Sidste kapitel handler om, hvad der er fakta og hvad fiktion. Hvis du ikke helt kan beslutte dig, om du er til krimi eller ej, så er den lige noget for dig.

Serien fortsætter med ‘Løgnere og Levemænd’, ‘Mord og Minespil’ og ‘Gengæld og Garnier’ med flere mord og højere tempo.

Anmeldelser

Samtidig med at den frigjorte unge Anna Lendorph begynder på Aftenbladet som journalist, ansættes tidligere balletdanser og nu politibetjent Christian la Cour i Opdagerpolitiet. To unge, fremsynede og intelligente mennesker med utraditionelle holdninger, som bare venter på sammen at blive hvirvlet ind i Københavns kriminelle verden, for at opklare en serie dristige juvelkup med internationale forbindelser.

Bogens spændende tildragelser giver et forfriskende indtryk af København og dens beboere på tærsklen til den moderne verden vi kender idag. Der er menneskeskæbner på begge sider af loven fra alle samfundslag, og fortællingen bæres videre af de interessante hovedpersoner og spændende tildragelser uden unødig dramatiseren og splat.

Fiktionen bygger på virkelige tildragelser og personer, og sidst i bogen får vi en lille indføring i hvad der er historie og hvad der er fantasi. Der er illustrationer fra politirapporter og aviser undervejs.

Varmt anbefalet.

Anmeldt af Flemming Kristensen på Goodreads

 

Jeg gider ikke læse krimier – de har alt for travlt med at konspirere, betragte ødelæggelserne, lægge fælder ud og klistre fast til et sygt plot – de sluger kort sagt mit overskud og min lyst til at lære verden at kende. Men denne krimi er anderledes.

Freya Anduin har sat sig for at fortælle om det gamle København. Om gaderne, reglerne, lugtene, alle de ting vi har glemt, maler hun et billede af, og til det har hun brugt et diamantkup. Fortællingen om de to unge og nyansatte som henholdsvis kvindelig journalist og en mandlig lovende politiopdager, Københavns liv omkring 1910 og et absolut kløgtigt udført diamantkup bliver her til en dragende cocktail.
Tid, sted og de velkomponerede personerne bliver lynhurtigt tydelige, og på grund af deres ungdoms naturlige nysgerrighed bliver handlingen spændende og driver historien fremad uden benspænd og intrigeren.

Kan man virkelig skrive en krimi uden sure gamle mænd, der vader i blod, hæsblæsende biljagter og sværgen til død og ødelæggelse, så den samtidig er spændende, godt fortalt og har en fyldighed, som man kan være til stede i, mens man læser – det er det Freya Anduin har skrevet – en feel good krimi. Jeg håber, de to unge mennesker kan forsætte deres samarbejde i nye udfordringer. Jeg har læst med glæde, og jeg håber, at de to unge kommer på flere eventyr sammen.

Birgitte Zimling

 

En charmerende ny serie fra politiets tidlige dage

Romanen er en fin historisk krimi, hvor der er lagt vægt på at beskrive datiden i detaljerede vendinger. Vi er godt ind i perioden når vi har læst fortællingen. Og det er ikke et bloddryppende mord eller en hæsblæsende jagt gennem byen for at fange skurkene. Det hele foregår på datidens præmisser. Hvis du er interesseret i perioden, vil det være perfekt læsning om datidens liv, for både middelklassen og dem på laveste klasse.

Krimisiden

 

‘Tidsbilledet og miljøerne i romanerne er meget tydeligt og fint tegnet…’

Eiler Jensen, Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre

 

Om oplæsningen:

“Den er læst op rigtig godt. du fanger mig i historien og gør den mere spændende.”

Ninette Bøgebjerg

 

Køb bogen:

 

LYDBOGsversion

KINDLEversion

 

Bogen kan også lånes via bibliotek.dk.

#lendorphoglacour, #anduin, #bøger, #books, #København, #historie, #detektiver, #hyggekrimi, #feelgood, , #virkeligeforbrydelser, #kvindeligdetektiv, #romantisk, #international, #kærligkrimi, #history, #nostalgia, #goodolddays, #cosycrime, #opdager, #opdagerpolitiet, #faktaogfiktion, #1910, #krimiserie, #illustreret, #københavnerliv, #kvindelig detektiv, #kvindelig opdager, #kvindelig fotograf, #kvindelig journalist, #historisk hyggekrimi, #kvindesagsforkæmper, #emanciperet, #juveltyverier, #Møinichen, #Hakon Jørgensen, #Eugen Petersen, #Dr. Hanns Gross, #Bærentzen, #Aftenbladet, #Rungwald, #Brdr. Carstens