Anne tegner

Posted on

Hvor heldig kan man være? Ann Gyrite Schütt har sagt ja til at lave forsider til mine bøger om Lendorph & la Cour. Jeg kan slet ikke få armene ned 😊

Det betyder, at første bog ‘Guld og Diamanter’ får nyt omslag samtidigt med, at bog nr. 2 – ‘Løgnere og Levemænd’ udkommer.

Vi havde første møde i dag, og jeg fik lov til at filme, for processen er utroligt spændende. Der er mange ideer, mange overvejelser og mange skitser undervejs. Og så selvfølgelig et resultat. Eller faktisk to.

Anne er en fantastisk kunstner, og har senest portrætteret Dronningen i anledning af hendes 80-års dag. Hun udstillede ‘It could have been me’ på Lys over Lolland med portrætter af kvinder fra politiets register, og så tegner hun fra retssager, og så kan det ikke komme tættere på bøgernes emner. Hun har også en eminent historisk viden, interesserer sig for tiden og kan male i teknikker fra de seneste 700 år mindst. Det første glimt, jeg fik i dag af, hvad det kan blive til, var præcis det, jeg håbede på. Det bliver en fantastisk rejse – her er første afsnit – der kommer mere.

Anne Gyrite Schütt har tegnet Christian, så jeg nu kan se, hvordan min romanhelt ser ud.

Det er en lidt vild oplevelse, for jeg har skrevet om ham siden februar 19; jeg ved ‘alt’ om ham, men jeg har aldrig set ham før.

Er han ikke bare dejlig?