Gengæld og Garnier

Posted on

Feel-good historisk krimi på Krimimessen

Lendorph & la Cour når vidt omkring i – også i 4. bog ‘Gengæld og Garnier’ (og der er ikke point for at gætte hvorhen). Nogle ting afsluttes, så nye kan begynde, og der er naturligvis flere mord, som opklares undervejs. Vi skal i køkkenhaven, bag spejlet og en tur til Paris. Et Paris fyldt med minder og nye oplevelser og flere afsløringer end forventet. Og så er der noget med en laksemousse…

’Fanden skulle slide en hel dag for nogle få kroner når man på en time kan hugge flere hundrede.’ Det er jo et synspunkt, og det burde ikke føre til mord. Men det gør det. Det var så ikke ham, der blev kaldt ’et menneskedyr’ eller ’den fine vellystning’, selvom ham – nå ja – havde visse personlige forretninger også. Det var han så ikke ene om.

– Jeg valgte oprindeligt 1910 for ikke at skulle skrive om krig, og det er jeg specielt glad for nu. Der er ingen krig og ingen covid i mine bøger, og jeg har i hvert fald brug for ‘et andet sted at tage hen’ – også selvom det kun er i fantasien.

Det er igen Anne Gyrite Schütt, som er kunstneren bag omslaget.

– Anne gav Anna og Christian ansigter og fanger tidsånden perfekt. Vi deler en interesse for tiden, og det er fantastisk at arbejde sammen med en, der er så dygtig og som forstår 100%.

Tag med til 1910 og et udvalg af virkelige forbrydelser i selskab med Anna og Christian, Madsen, Petersen, Strømmen, tante Kate og tante Tilly, Osvaldo, hunden Frigga og mennesker, du aldrig har hørt om før.

Se videoer her.

Køb bøger.