Min første Krimimesse

Posted on

To dage i fængsel – i hvert fald Fængslet – sammen med men bedste kollega Gittemie Eriksen, og det var en spændende oplevelse. Der var mange mennesker, mange forfattere, mange forlag, mange foredrag… Nogle gæster kom forberedt med trillekuffert, og der var også nok at vælge imellem.

Søndag morgen var jeg på scenen til en hyggelig snak med bogpusher, journalist, fhv. formand for BoghandlerKlubben, Jannik Lunn, som forinden havde beæret mig med omtale og fire stjerner for ‘Gengæld og Garnier’ i ‘Årets Krimiudgivelser’, som Jannik præsenterede ved Krimimessens start.

Se lidt af interviewet

(Film og foto af Gittemie Eriksen)

Jannik anmeldte Gengæld og Garnier i ‘Årets Krimier’:

Fjerde bind af Freya Anduins krimiserie om Lendorph og laCour: Gengæld og Garnier foregår stadig i 1910, og i dette bind er forholdet mellem Lendorph og la Cour nu blevet så tæt, at de bliver gift, uden at Anna dog vil være Christians hjemmegående hustru. Men foruden en række forbrydelser, som la Cour bliver kaldt ud til suppleret af Lendorph som fotograf, byder deres tilværelse også på en rejse til Paris, som dels er en bryllupsrejse, men hvor Christian også møder politifræfekt Louis Lépine, en højt dekoreret person og ven med den franske præsident. Og netop Lépine var manden, der havde moderniseret hele det parisiske detektivkorps. Men han møder også gamle kendinge fra forbrydernes verden. Og så genoplever han det Paris, hvor han som ganske ung havde haft en kort karriere som balletdanser. De Lendorph og la Cour vender tilbage til København, venter nye mordsager, og flere af de forbrydelser, der har fundet sted i de tidligere bind enten opklares eller forbliver uopklarede. I slutningen siger Anna sit job op på Aftenbladet, og mon ikke hun og Christian vil dukke op i måske kommende bind som privatdetektiver. Som i de andre bind får man et persongalleri, hvor man bl.a. kan de, hvilke af personerne, der er virkelige, og forfatteren nævner også, hvordan hun tidsmæssigt har flyttet visse af de spektakulære mord, så de kom til at passe ind i handlingen. Som i de tre første bind har Freya Anduin også her skabt en gang hyggelig underholdning, som altså delvis bygger på begivenheder fra det virkelige liv.