Anne tegner stadig

Posted on

Altså, man har vel lov at være lidt medstolt.

Anne Gyrite Schütt har lavet forsideillustrationerne til mine fire bøger om Lendorph & la Cour, og jeg elsker dem alle sammen. Annes sans for detaljer – som at give Anna tøj i suffragetternes farver – og hendes sans for historie, som jeg har kendt til helt tilbage, fra vi mødtes på Middelaldercentret for over 15 år siden, giver en stor tryghed. Hun er lisså grundig med detaljer, som jeg er. Ser. Kan det jeg ikke kan. Jeg kan forklare – hun kan vise. Og Anne kan tegne sjæl. Male en hummer, så man kan se, hvad den tænker.

Anne gav Anna og Christian ansigter – viste mig, hvordan de ser ud. Jeg kender dem, som jeg kender min familie, men der var ingen fotos på chatollet. Ingen ansigter før Anne. Vi holdt en del møder om Anna og Christian. Du kan se lidt af det her – i Fra tekst til Portræt.

Vi har haft det sjovt med Anna og Christian fra første færd. Været ude at holde foredrag om uden på og inden i, og spillet ping-pong på scenen sammen.Og så er Anne tættere på ‘true crime’ end de fleste lige tænker over, hvis de bare ser en bogforside. For Anne tegner i retten. Og det har man opdaget helt ovre i Amerika, så nu kan man se Anne in action på HBO.

Se traileren her, hvor Anne også er med.

Tjek også lige Annes egen hjemmeside. Den er svær at slippe igen. Der er mere end en hummer.