Julegaver – årets udfordring – også for Anna og Christian

Posted on

Nu er historierne om Anna og Christian ikke nået til december endnu; bog 5, som er på vej, handler om juli og august, men jeg tillader mig alligevel at spekulere lidt i julegaver, inspireret af ‘Hvor man mødes Julen 1906’, som ganske vist er nogle år ældre, men butikkerne findes stadig i 1910.

At finde på gaver til hinanden, kan være en udfordring, og Anna kan købe, hvad hun har lyst til – inkl. et fly som f.eks. et Demoiselle, som leveres som flatpack fra Santos-Dumonts fabrik ved Paris. (Ikea var ikke først). Men mindre kan gøre det, og en ting er i hvert fald sikker – Christian vil aldrig nogen sinde købe et fly til Anna. Det har han simpelthen ikke nerver til. Mere sandsynligt er nok, at han ser på smykker, som f.eks. her hos Michelsen, hvor vi her kan se udstillingen af korpussølv. Christians smag ligner Annas, og måske han selv designer smykket – det er sket før.

Hvis Anna skal finde på en julegave til Christian, kunne det blive rejseudstyr. Han har ikke rejst så meget som hun, så man kunne forestille sig, Anna gå på indkøb og bestille specialkufferter med monogram hos Danielsen. Det er ikke til at se på billedet, men de store rejsekufferter dengang kunne være hele klædeskabe med bøjler og skuffer osv., som blev stillet på højkant, og så havde man det hele klar. Det var ikke usædvanligt at rejse med 10-20 kufferter af forskellig slags, hvis man tilhørte overklassen.  Annas tanter rejser med så meget bagage, at den fylder hele hendes atelier, og det meste sendes i forvejen, hvis de f.eks. er på vej til Dauville.

Anna kunne måske også finde på at designe en opdateret udgave af Christians opdagertaske, så de har et matchende par, når de rykker ud til gerningssteder.

Hun kunne måske også gå til Valdemar Jørgensen og finde en ny duft til ham. Han bruger duft – bl.a. Penhaligon’s Hamam Bouquet – men det er muligt at finde andre herredufte. Udvalget er stort.

Annas egen favorit er Jicky fra Guerlain, som blev anset for meget vovet. Den er også blevet min favorit, men man skal huske at bruge den ‘på gammeldags’ – som fx vist i The Danish Girl. Man sprøjter et pust ud i rummet og går igennem dufttågen. Det er meningen, duften også kommer på tøjet; det er den designet til. Man skal ikke sprøjte på sig selv, som med en moderne parfume. Så bliver man kvalt.

Anduin